Spor fra fortiden – Helleristningsfeltet ved Hellan

rep_riss_hoved

Bare 200 meter fra gården kan du oppdage hvordan nyheter ble spredt den gangen man meislet viktige begivenheter inn i berget. Her på Hellan ligger et større helleristningsfelt, hvor ristninger som omhandler liv og levnet i stein-, jern-, og bronsealder og vitner om livets viktige begivenheter den dag i dag. De eldste inskripsjonene er hele 4500 år gamle, og ristningene viser blant annet fisk, hval- og elgfigurer.

 

Frostastien – En vandring gjennom fortid og nåtid

Frostastien_syklin_1032335lFrostastien_sti_m__1032341k

Gården ligger like ved i Frostastien. Turløypa er lett tilgjengelig for alle, og har blitt et svært populært utfartsmål, enten man velger å ta den til fots eller på sykkel. Stien går langs sjøen rund hele Neset. Gjennom variert natur, og forbi fornminner som helleristninger, gamle gårder og selv rettersteder, viser Frostastien oss et tverrsnitt av trøndersk kysthistorie.  Klikk deg inn på linken nedenfor og les mer alt du kan oppdage langs Frostastien!

 

Fuglereservatet på Tautra – Det eneste i sitt slag nord for Dovre

TAUTRA1

På Tautra ligger det eneste våtmarksområde nord for Dovre, som innehar internasjonale RAMSAR – status. Ramsar er et overnasjonalt organ, som er med på å skape struktur når det gjelder nasjonale handlingsplaner og internasjonalt samarbeid for å legge til rette for et rikt og bærekraftig fugleliv.   På Tautra og i Svaet er det registret mer enn 211 forskjellige fuglearter. Enkelte av områdene er fredet bestemte tider i løpet av året, andre er åpne for fri ferdsel året rundt. Her kan lidenskapelige ornitologer, så vel som glade amatører riktig

Klostergården Tautra – En perle i Trondheimsfjorden

imagesCAG793HJ

Det stemningsfulle serveringsstedet Klostergården på Tautra, ligger like ved ruinene til det gamle cistercienserklosteret fra år 1207.

Klosterruinene er et særpreget landmerke i Trondheimsfjorden, og byr på uforglemmelige opplevelser, ikke minst knyttet til historie, kultur og deilig mat.

Klostergården tilbyr alt fra hjemmelaget tradisjonsmat, til mer eksklusive selskapsmenyer og catering. Serveringen skjer i historiske lokaler på tufter fra 1600-tallet, og er virkelig et serveringssted med sjel. Det tilbys også utendørsservering i klostergårdshagen, og hva kan vel da smake bedre enn en seidel fra Klostergårdens eget ølbryggeri?