Denne siden er hentet fra Bama sine hjemmesider.

db2e128e0f

Skorsonnerroten kan brukes på samme måte som asparges, gjerne servert med hollandaisesaus, eller i en suppe med selskap av pastinakk og spinat. Skorsonnerroten gir også en fin smak i pureer.
Slik tilbereder du skorsonnerrot

Skorsonnerrot er lange, tynne rotstenger med et mørkebrunt, nesten svart, ytre. Når du skreller den, kommer det frem en hvit, lekker rot med en behagelig og god smak. Med denne roten er det to ting som er viktig å huske på:

Når du har skrelt en skorsonnerrot må du umiddelbart legge den i vann med litt sitron, ellers blir den nesten svart med en gang.

Det kan være litt vanskelig å skrelle en skorsonnerrot før koking da saften er ganske seig og klebete. Skorsonnerrot blir først og fremst kokt, da blir den ikke misfarget.

Koketiden er mellom 20-25 minutter til roten er mør. Bruk en stikke eller kniv for å sjekke. Server den som tilbehør til alle slags kjøttretter og gjerne med en god saus til, f.eks béchamel eller bearnaise.

Mos røttene

Kålrot, sellerirot, persillerot, jordskokk og rødbeter; stort sett alle rotgrønnsaker gjør seg veldig godt i puré eller stappe – sammen eller hver for seg. Skrell og kutt grønnsakene i terninger eller skiver. Legg en buljongterning i kokevannet. Når grønnsakene er møre, moses de til puré – enten med en stavmikser eller en potetpresse. Tilsett melk eller fløte og smør til ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og urter etter eget ønske.

Mos røttene!

Mos røttene!