Denne siden er hentet fra Bama sine nettsider.

cf8681d8ef

Stian Floers jordskokksuppe

Flavours-kokken Stian Floer er jordskokkfan, forsøk hans jordskokksuppe og du vil forstå hvorfor.

Flavours-kokken Stian Floer er jordskokkfan, forsøk hans jordskokksuppe og du vil forstå hvorfor.

4 personer

Stian Floers jordskokksuppe.

Stian Floers jordskokksuppe.

4-5 jordskokker
1 løk
1 ss olivenolje
grønnsakskraft
1 dl hvitvin
2 dl kremfløte
presset sitron
persille

Skrell jordskokker og skjær dem i skiver. Hakk løken fint. Varm oljen i en gryte og sautér (steke raskt) grønnsakene i ca. 2 min. Tilsett hvitvin og grønnsakskraft til det dekker jordskokkene. Kok suppen under lokk ved svak varme i ca. 20 min, til jordskokkene er møre. Tilsett fløten og kjør suppen glatt i en blender eller med stavmikser. Smak til med sitronsaft og dryss persille på toppen. Server med brødkrutonger eller jordskokkchips.

Jordskokkpuré

Skrell og kok jordskokk møre. Hell av kokevannet. Mos jordskokkene og spe med varm melk eller matfløte og rør inn smør. Smak til med salt og pepper. Pureen passer til både kjøtt og fisk.

Jordskokkchips

Skjær jordskokker med skall på en mandolin eller med en ostehøvel. Friter chipsene i rapsolje på 160-170 grader. Når du legger i jordskokkskivene, skal det ta noen sekunder før det begynner å bruse. Friter i ca. 4 minutter, til de får en gylden farge. Legg dem på kjøkkenpapir og strø over litt salt.