Denne siden er hentet fra Bama sine hjemmesider.

77226c335e

Glasert pastinakk

Skrell eller skrap pastinakken under rennende vann. Kutt pastinakken på langs i fire og stek den gylden og mør i smør i stekepannen. Strø over litt sukker og stek til sukkeret er smeltet. Krydre med salt og pepper.

Glasert pastinakk smaker veldig godt til alle former for rødt kjøtt og vilt. Du kan også dele den i mindre biter og vende den inn i salater, det gir en nydelig sødme.

Kremet suppe /puré

Du kan lage kremet suppe og puré av nær sagt alle grønnsaker. Prøv med én eller flere typer rotgrønnsaker, blomkål eller brokkoli. Tilsett gjerne en potet eller to, løk eller purre. Del grønnsakene i biter eller små buketter, ha dem over i en kjele med litt smør eller olje og stek til de er lett gylne. Hell over buljong og fløte eller melk. Når grønnsakene er godt møre, kjøres det hele i blender eller med stavmikser til en jevn blanding. Væskemengden avgjør om du lager suppe eller puré. Smak til med salt, pepper og gjerne urter og litt kajennepepper eller chili.

Rotgrønnsakene er veldig gode i puré. Bland gjerne forskjellige sorter. Potet- og pastinakkpuré eller kanskje persille og sellerirot.

Rotgrønnsakene er veldig gode i puré. Bland gjerne forskjellige sorter. Potet- og pastinakkpuré eller kanskje persille og sellerirot.